Lézeres kezelések

Szőrtelenítés, lézeres tetoválás eltávolítás, lézeres anyajegy-, hajszálerek-, seprűvéna-eltávolítás

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres készülékeink a szőrtelenítés gyors, egyszerű, biztonságos megoldását kínálják. A lézer egy nagyenergiájú fénysugarat bocsát ki, mely keresztülhatol a bőrön a szőrtüsző irányába, majd ott elnyelődik. A fény elnyelődése során a fényenergia hővé alakul át, mely felforrósítja, és – a környező szövetek károsítása nélkül – megsemmisíti a szőrtüszőt. A lézerrel elpusztított szőrtüsző már nem képes új szőrszálat növeszteni, így az eredmény: tartós szőrtelenség. Amennyiben gyógyszert szed, tájékozódjon, nem okoz-e fényérzékenységet az adott készítmény (vannak olyan gyógyszerek is, melyek szedése után hónapokig nem végezhető lézeres kezelés).

Szőrtelenítés

A kezelések száma függ a kezelni kívánt területtől, a páciens szőr és bőr színétől. Általában azt lehet mondani, hogy 4 kezelésre minden esetben szükség van.

A részleteket beszélje meg kezelő kozmetikusával!

Tetoválások eltávolítása lézerrel

A tetoválások eltávolítására speciális lézeres eljárást alkalmazunk. A laser kibocsátott energiája elnyelődik a festékben és apró szemcsékre hasítja azt. A széthasadt szemcséket elszállítja saját szervezetünk és a festék helyén kivilágosodik a bőr a festék felszívódásának megfelelően. Kellő számú kezelés és megfelelő várakozás idő után kezelt terület felveszi a környező bőr színét, így a tetoválás helye beolvad a környezetébe. Mivel a laser energiája a bőrben hővé alakul, ezért nagyobb és sűrű tetoválások esetén felszíni fájdalomcsillapítást is használunk a keletkezett hőérzés csökkentése végett. Szervezetünk csak az egészen apró festékszemcséket tudja a elszállítani, ezért többszöri kezelésre van szükség még a kicsi tetoválások esetén is. Általában 5 – 8 kezelésre van szükség, míg minden festékrög teljesen feldarabolódik.

A laseres kezelés nem tud korrigálni minden a páciens által megálmodott, néha irreális elvárást a kezelendő felszínen. Nem lehet mindent ezzel a nem-sebészeti beavatkozással megoldani. A laseres kezelés önmagában nem oldja meg a tetovált felszínen a tetoválás alkalmával keletkezett hegesedést és esetleges torzulást.

Hajszálerek, seprűvénák, értágulatok, viszerek kezelése

A hajszálerek, értágulatok egyaránt megjelenhetnek egészen fiatal és idősebb korban is, hiszen kialakulásuknak többnyire öröklött vagy hormonális okai vannak. Szülés után gyakran láthatók ilyen erecskék a combon hálószerű formát öltve, idősebbeknél pedig inkább az arcon (kis piros „csíkként”) és az alsó végtagokon, kékes árnyalatú esztétikailag zavaró elváltozásként.

A seprűvénákat ma már könnyen el lehet tüntetni lézerrel, ha viszont az eset súlyosabb, akkor sebészeti beavatkozásra van szükség. Kevésbé súlyos helyzetben injekciózásra is lehetőség van, mely a kisebb visszerek és seprűvénák eltűntetése esetén alkalmazható sikerrel. Több kezelés során tűvel olyan anyagot juttatnak az érbe, ami az ér elzáródását idézi elő és az ér ennek hatására felszívódik.

Anyajegyek eltávolítása

Általában a bőr szintjéből kiemelkedő, különböző pigmentáltságú, szemölcsszerű elváltozások lehetnek festékes anyajegyek, "öregségi" szemölcsök, fibromák, éranyajegyek. Ezek nagy részben jóindulatú elváltozások, esztétikai okból távolítjuk el őket, azonban az irritációnak kitett helyen lévő festékes anyajegyek eltávolítása orvosi szempontok alapján is indokolt. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük – nagyobb anyajegyek - bőrelváltozások esetében a plasztikai sebészeti kimetszés lehet indokolt. Minden eltávolított anyajegyet el kell küldeni szövettani vizsgálatra!